TERRA DI SICILIA



СИЦИЛИЯ


Ден 1: КАТАНИЯ

Пристигане в Катания. Вечеря и нощувка в хотел Riviera dei Ciclopi.

Ден 2: РИВИЕРАТА НА ЦИКЛОПИТЕ - ПАЛЕРМО

Закуска. Среща в хотела с екскурзовода. Посещение на Ривиерата на циклопите. Ще започнем от Ачакастело, малко рибарско селище, характерно с норманския замък, построен върху вулканичен камък, после ще продължим към Ачитреца и ще завършим с разходка до Ачиреале в най-северната част на ривиерата, известна със своите дворци в стил барок и с карнавала.. Обяд в хотела. След обяд – заминаване за Палермо. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.




Ден 3: ПАЛЕРМО – МОНРЕАЛЕ – ЧЕФАЛУ

Закуска. Обиколка на града., включваща , катедралата, кралския дворец и палатинската капела, историческия център, площад Претория с фонтана със статуите. Заминаване за Монреале, където ще посетите норманската катедрала, смятана за осмото чудо на света. След обяд – отпътуване за Чефалу. Обиколка на града. Пълен пансион за деня. Храненето е в хотела. Нощувка.
Ден 4: ЕРИЧЕ – СЕЛИНУНТЕ - АГРИДЖЕНТО

Закуска и заминаване за Ериче. Разглеждане на града. Заминаване за Селинунте, където ще се разходите в най-големия археологически парк за Средиземноморието.Вечерта ще се насладите на гледката на осветената Долина на храмовете. Вечеря и нощувка.

Ден 5: АГРИДЖЕНТО – ПИАЦА АРМЕРИНА

Закуска и посещение на долината на храмовете, където ще разгледате останките на Акрагас, наречен от Пиндар „най-красивия крад на смъртните”, посещение на храма на Хера, храма на Съгласието и др. От Пиаца Армерина заминаване за сърцето на тази Сицилия, която по време на римските завоевания се наричала „хамбара на Рим” Разглежда се Вила дел Казале – най-големия мозаечен комплекс на света. Обяд със сицилиански специалитети. Заминаване за Ривиерата на циклопите. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.


Ден 6: СИРАКУЗА И КАТАНИЯ

Закуска. Заминаване за Сиракуза. Разглеждане на града. Обяд. След обяд – заминаване за Катания и разглеждане на града /катедлата, улицата на рицарите, площада със слона, римския амфитеатър, театъра, университета, и двореца на на принц ди Бискари. Вечеря и нощувка в хотела.


Ден 7: ПАЛЕРМО

Заминаване за Палермо. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 8: ПАЛЕРМО – СОФИЯ

Закуска. Заминаване за София през Рим. Пристигане в София в четвъртък в 19.05 ч.


ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ 1230. 00 ЕВРО

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет
Настаняване в двойна стая на пълен пансион в хотели ¾ *
Трансфери
Екскурзоводски услуги
Хранене в ресторанти с местни специалитети
Местни водачи, където е необходимо.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
трансфери летище – хотел – летище

ХОТЕЛИ:

Катания/Ачиреале – Exelsior Palace Terme
Палермо - Hotel President Или Hotel Или Cristal Palace Calarossa Hotel
Агридженто - Grand Hotel Mose Или Capo Rossello Hotel

Коментари

Популярни публикации от този блог