»РУСЕ - СОЛУН - МЕТЕОРА / ПРИРОДНИ ЧУДЕСА /

дни: 03.03., 07.04., 22.04., 05.05., 21.05., 09.06.

престой: 4 дни / 2 нощи

ПРОГРАМА

0/1 ДЕН - Отпътуване от България вечерта на предния ден около 21,00 часа по маршрут София -  Кулата – Солун. Пристигане в Солун сутринта около 08,00 часа. Панорамна обиколка с екскурзовод (минимум 2 ч.):Бялата Кула – символ на града; църквата “Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер;Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър"- необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. По желание и предварителна заявка – гръцка вечер. Нощувка.

2 ДЕН - 8.00 ч. – Закуска . Отпътуване за Метеора. Пристигане в местността Метеора – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на един от шестте функциониращи манастири. Посещение на работилница за ръчно изработени  икони “Зиндрос”, изворът на Афродита и параклиса на Света Петка. Нощувка.

3 ДЕН - 8.00 ч. – Закуска . Отпътуване за България с минаване през Вергина /гробницата на Ал. Македонски/, Мелник и Рупите. Пристигане крайна спирка  - късно вечерта.
 напредназад 
цената включва
- транспорт с комфортен автобус 3/4* (климатик, видеосистема, минибар)
- 2 нощувки + 2 закуски в хотел категория 2/3* ;
- панорамна обиколка на Солун; Мелник, Рупите
- целодневна екскурзия до Метеора;
- застраховка "Медицински разходи и злополука в чужбина" за лица до 65 години;
- екскурзоводско обслужване
цената НЕ включва
- входни такси за Археологическия музей (6 EUR) и Византийския музей (4 EUR) в  --- Солун или комбиниран билет за двата музея /8 EUR/
- входните такси за скалните манастири (2 EUR за всеки манастир);
входна такса за гробницата на Ал. Македонски /Вергина/ - 8 евро
- гръцка вечер;
- входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.
цена:
195 лв.

Цената е валидна при мин. 40 туриста. 
Цената е за възрастен в двойна или тройна стая.

 ОТСТЪПКИ:
деца до 11 г., настанени на допълнително легло в стаята на двамата родители: - 10 лв
 
 ДОПЛАЩАНЕ:
гръцка вечер (фолклорна програма, салата, основно ястие с гарнитура, десерт, вино, вода)
доплащане за мед. застраховка за лица над 65 години
доплащане за ед. Стая – 40 ЛЕВА 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: лица до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
 

Коментари

  1. Много благодаря за тази оферта..Доста често я виждам или поне този маршрут и все се каним с мойте приятели да идем и така и не стигаме, все сме на работа или после вече е късно да се запишем.Нека си пожелаеме през идващата нова година по често да ходим на екскурзии дори и за един ден да са, не достатъчно да ни заредят с положителни емоции.Блога ви е страхотен и често го посещавам.Хубаво е да пътуваме и да научаваме нови неща и да виждаме нови местности.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог