ЛИСАБОН – самолетна екскурзия до ПОРТУГАЛИЯ  
с посещение на Синтра, Кабо да Рока, Ещорил, Обидош, Фатима, Коимбра, Назаре, Евора

Дата: 20.05-25.05.2011
6 дни/ 5 нощи със закуски и вечери
Цена: 66
9 евро с включена целодневна екскурзия на Лисабон с екскурзовод на български език
* цената не включва летищни такси

Португалия - страната на сладкия въздух; красиви, старинни сгради, замъци, крепости и катедрали, всякаш нарисувани върху прозрачно чистия лазур на Атлантика.....

ПРОГРАМА:


1 ден, 20.05.2011Сутринта полет София–Мюнхен-Лисабон. Кацане в Лисабон в 13:25 ч. Трансфер и настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
2 ден, 21.05.2011Закуска. Панорамна обиколка Лисабон и разглеждане на забележителностите – елегантната португалска столица, наричана още “белият град”, с нейните основни забележителности: кулата Торе де Белем - паметникът на Откривателите, посветен на португалските мореплаватели от морските експедиции през XV-XVI век (времето на Великите географски открития), символ на Лисабон и обект на ЮНЕСКО, шедьовър на португалската готика и един от символите на триумфа на Португалия като морска страна; музея на каляските, средновековния живописен квартал Алфама; площада на Слънчевите врати; парка Сан Педро де Алкантара; позлатената катедрала Санта Роке; луксозните квартали Байро Алто и Шиаду; Желязната кула - асансьор Санта Жушта; асансьора  Глория /представлява въжена  железница/, Авенида Либердаде; кулата Св. Винсента и манастира „Свети Йероним”; красивите площади Росиу (сърцето на града), Рештаурадореш (построен в чест на освобождението на Португалия през 1640 г. от испанска власт); площада на търговията  Комерсиу; паметника на покорителите на моретата и
първооткривателите на Новия свят; яхтеното пристанище; най-високият и най-голям
мост в Европа ”Понте 25-ти абрил”; най-дългият мост в Европа “Васко да Гама” над река
Тежу; Булевардът на Свободата; паметникът на Маркиз Де Помбал; Катедралата Се; Площад “Дон Педро”; площадът на търговците; най-оживената улица на Лисабон -“Аугуща”; Триумфалната Арка; Операта “Сан Карлуш”; Дворецът Ажуда. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.

3 ден, 22.05.2011
Закуска. Свободно време в Лисабон. Вечеря и нощувка.
или с допълнително заплащане, предварително, при записване на екскурзията: “
Синтра, Кабо да Рока-най–западната точка на Европа, Ещорил, Обидош“ с екскурзовод на български език (около 55 евро)
Синтра - град на португалските крале, наречен от Байрон “Възхитителна райска градина”. Красивото селце Синтра е в листата на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Включвайки се в тази екскурзия посещавате Националния дворец в историческия център на селцето, църквите “Сао Мартино”, “Санта Мария” и “Сао Педро де Пенаферим”. Гледате и Кабо да Рока - най-западната точка в континентална Европа. Свободно време за разходка из очарователната Синтра, да си купите за спомен сувенир в някое от многобройните занаятчийски магазинчета ... а можете и да изпиете по кафе с прословутите местни сладкиши “queijada”(кейжада). На 30 км от Лисабон е и Ещорил - в миналото известен като място за изгнание на европейските кралски особи, принуждавани да напускат собствените си държави. Тук са намерили подслон крал Умберто II от Италия, Хуан де Бурбон от Испания, крал Карол от Румъния. Днес Ещорил е световно известен туристически център – тук се намира най-голямото казино в Европа. Курортът предлага и вълнуващ нощен живот.


4 ден, 23.05.2011
Закуска. Свободно време в Лисабон. Вечеря и нощувка.
или с допълнително заплащане, предварително, при записване на екскурзията: “
Фатима, Назаре, Обидош“ “ с екскурзовод на български език (около 65 евро)
Отпътуване с автобус към Фатима – чудотворно място, свързано с явяването на Божията майка през 1917 г.,където не стихва потока от хора, идващи за изцеление на болести и изпълнение на желания. Фатима е свещен град за католиците, където на 13 май 1917 г. Дева Мария се явява на три невръстни пастирчета и им разкрива три тайни за бъдещето на света. На мястото, където се е случило чудото е издигната величествената базилика „Дева Мария Фатимска” – притегателен център за милиони поклонници, особено в периода 13 май – 13 октомври. Параклисът,  изворът с лековита вода, тържествените меси зареждат Фатима с неописуема атмосфера, която може само да бъде почувствана. Разглеждане на комплекса на един от най-важните обекти на поклонение на християнството – Базиликата, Колонадата, Параклиса на Дева Мария. Обидош е живописно средновековно градче-крепост, добре съхранено, сякаш излязло от рицарски роман. Тесни калдъръмени улички, бели къщички, окичени с бугенвилия, множество дюкянчета, където освен ръчно изработена керамика, може да се купят и домашно приготвени ликьори, като вишневата „Джинджиня”, която предлагат за дегустация в чашка от натурален шоколад. Почивка и общуване отблизо с великолепния, но страховит океан предлага очарователното рибарско селце Назаре. Малки ресторантчета с вкусни рибни деликатеси, уловени преди часове от местните рибари, бавна разходка по безкрайния плаж,  колоритните носии на местните жени, почти всяка от които е загубила брат, баща или съпруг в морето, в Назаре има по нещо запленяващо за всеки.
5 ден, 24.05.2011Закуска. Свободно време в Лисабон. Вечеря и нощувка.
или с допълнително заплащане, предварително, при записване на екскурзията: “Евора“
(около 70 евро)
Пътуване до старинния град
Евора, включен в списъка на ЮНЕСКО. Евора е жив музей на традицията и историята, занаятчийството и традиционната кухня. По време на обиколката освен Римският замък, площад Гиралдо и църквата «Св. Франциск» с уникалната базилика «Бонес», ще бъде посетена улицата на занаятчиите – ръчно рисувана керамика, изделия от корк, бъчварство и много цветни мебели. В Евора можете да усетите аромата и вкуса на една от най-богатите кухни в Португалия, гарнирана с прекрасно вино. Връщане в Лисабон.

6 ден, 25.05.2011Закуска. Трансфер до летището и полет Лисабон-Франкфурт-София . Кацане в София в 23:00 ч.
Цената включва:самолетен билет София-Лисабон-София с Луфтханза
5 нощувки със закуски и вечери в двойни стаи в хотел
Amazonia 3*
www.amazoniahoteis.com/lisboa в Лисабон;целодневен тур на Лисабон с екскурзовод на български език;
медицинска застраховка

Цената не включва:летищни такси – 92 веро (към 20.01.2011) – заплащат се задължително
допълнителни екскурзии с екскурзовод на бъргарски език
разходи от личен характер


Полетно разписание:
20MAY SOF 06:05 FRANKFURT 07:30 FRAN 09:20 LISBOA 11:15
25MAY LIS 14:15 MUNICH 18:10 MUNICH 19:25 SOF 22:15

Забележка: Цената е валидна за минимум 15 туриста.


Коментари

Популярни публикации от този блог